Lokale Omroep Echt - Susteren

Vorst: geen nachtrust voor fruittelers in Echt-Susteren

Fruittelers in onze gemeente hebben een drukke en zware nacht achter de rug. Bij Boerderijwinkel Indemans in Susteren-Roosteren was het beregenen van de bloesems hard nodig.

Foto: Boerderijwinkel Indemans

Volgens Meteo Limburg was het afgelopen nacht de koudste aprilnacht sinds 9 april 2003. Op het KNMI-weerstation in Arcen werd een minimum van -4,2 graden Celsius gemeten. Kort bij de grond werd het zelfs -10 graden. Fruittelers moesten dan ook alles in het werk stellen om hun bloesems tegen de vorst te beschermen, zo ook in Echt-Susteren. Dat nam bijna de hele nacht in beslag.

Boerderijwinkel Indemans aan de Maaseikerweg in Susteren-Roosteren had grote beregeningspompen geplaatst. “Op dit moment is het moeilijk te zeggen of dat voldoende was”, zeggen Huub en Yvonne van de boerderijwinkel in Roosteren tegen LOES ACTUEEL. “Of er toch schade is, kunnen we over een week pas goed zien.”

Waarschijnlijk volgt er nog een slapeloos nachtje voor de fruittelers. Ook in de nacht van donderdag op vrijdag zal het nog gaan vriezen in Limburg, zo zijn de verwachtingen. Weinig slaap en angst voor schade dus, maar het beregenen leverde ook een aantal mooie plaatjes op. Bij boerderijwinkel Indemans maakten ze een aantal indrukwekkende foto’s.

Ook wij hebben vannacht beregend om zo vorstschade aan de bloesem te voorkomen. Het levert wel mooie foto’s op.

Geplaatst door Boerderijwinkel Indemans op donderdag 20 april 2017