Lokale Omroep Echt - Susteren

Omschrijving radioprogramma’s

“Will’s Wekdienst” – met Will Schmitz (elke werkdag: 07:00-09:00 uur) 

Foto: Will’s Wekkerdienst (LOES)

Elke morgen uit bed, onderweg naar werk, school of andere activiteit ? Dan heb je ondersteuning nodig. De wekdienst van LOES heet Will Schmitz.
Waarom? Niemand wilde zo vroeg staan. En het lot bepaalde dat Will het dan maar moest doen.
Hij zal je op zijn gebruikelijke manier met zijn warme stem wekken. Hij, die je langzaam voet voor voet naar de badkamer laat lopen, die je attent houdt bij je rit naar je werk en er voor zorgt dat life beautiful is.
Onze oudgediende zal jouw smeerolie zijn om je dag te starten met een mix van oude en nieuwe hits. Lekker veel muziek met een glimlach op je gelaat toverend. Hij belt je wakker, kan een collega voor je verrassen. Maakt puinhopen, kortom maakt radio anno nu met een vette knipoog naar vroeger, want hij is ook jong geweest.

Will is een bekend gezicht binnen de omroepwereld. Hij werkt al jaren (1983 red) voor omroepen en zat in 1984 in de Minjon opleiding van de AVRO waar hij in de talentvolle lichting zat met Jeroen van Inkel, Robin Albers en Adam Curry. Voor ons geen toeval dat hij daarbij zat. Alleen werden de harde G en rollende rrrrr uiteindelijk zo’n obsessie dat het jaren heeft geduurd voordat hij zijn boterzachte G terug had. Zijn lijfspreuk: afspraak is afspraak.
Will is tevens één van de radioredactie leden van onze omroep en verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding binnen de radiogroep.

—————————————————————————————————————————————————————————-

“Start de dag” – met Rianne Frencken (elke werkdag: 09:00-10:00 uur)

Foto: Rianne Frencken (LOES)

Start de dag met onze nieuwe radiomaker Rianne Frencken.
De liefde voor muziek is haar met de paplepel ingegoten. Haar moeder zingt al meer dan 40 jaar in een koor en haar broer speelt onder andere al jaren bij de Koninklijke Harmonie van Thorn. In tegenstelling tot haar broer en moeder is Rianne juist altijd meer geïnteresseerd geweest in alle andere muziekstijlen. Ze is gek op de golden oldies op vinyl uit de jaren ’60 en ’70 maar zeker ook niet verveeld met de hedendaagse muziek.
En daarom kan ze nu uitstekend haar muziek-hartje ophalen bij LOES.

Van jongs af aan is ze altijd met muziek bezig geweest. Als puber heeft ze jaren als vrijwilliger gewerkt in het jongeren poppodium in haar geboorteplaats Roggel. Toen ze naar Roermond verhuisde heeft ze diezelfde werkzaamheden voortgezet in het poppodium daar. Hier is ze ook als dj aan de slag gegaan. Uiteindelijk was het een logische stap voor haar om het vak radiomaken te mogen gaan leren bij de regionale omroep.
Haar nieuwe uitdaging vind ze nu bij LOES.

Rianne is het type ‘het glas is halvol’. En daarmee kun je van haar enthousiasme, humor en een vrolijke stem in de ochtend verwachten. Ze deelt graag haar liefde voor muziek met jou en hoopt je mee te mogen nemen in haar kenmerkende enthousiasme. Dat doet ze door dat ene nummer te draaien wat je al zo lang niet meer gehoord hebt en dan samen herinneringen ophalen. Of je blij te verassen met muziek die je nog niet kent.

Luister naar Rianne iedere werkdag van 9:00 tot 10:00 uur.

—————————————————————————————————————————————————————————–

“Timmeren aan de weg” – met Hans Timmermans (elke werkdag: 10:00-12:00 uur)   

Foto: Hans Timmermans (LOES)

Een lekker snel en flitsend ochtendprogramma door onze nieuwe radiomaker Hans Timmermans. Nieuw bij LOES maar wel een ervaren rot in het DJ vak. Zo draaide Hans vroeger als DJ zijn plaatjes in gerenommeerde discotheken (o.a. de Galaxy in Landgraaf) en ook maakte hij al radio bij de lokale Belgische radiostations Maasvallei en RMC.

“Timmeren aan de weg” is een programma voor jong en oud met herkenbare muziek hits vanuit de jaren 60 tm 90 en de New Hot hits van nu. Zoals in de hele horizontale dagprogrammering is er eveneens aandacht voor de LIMBO-Tick. Hans zal in de nabije toekomst ook aandacht gaan geven aan bedrijven in onze regio d.m.v. de medewerker(ster) van de week. Bedrijven worden dan kort in de spotlight gezet.

 

——————————————————————————————————————————————————————————

“Lunchbox” – met Jorg Sevriens (elke werkdag: 12:00-13:00 uur)

Foto: Jorg Sevriens (LOES)

Het middag magazine van Lokale Omroep. LOES-veteraan Jorg Sevriens brengt dagelijks een vaste mix van lokaliteiten, activiteiten en sport en dat alles natuurlijk voorzien van lekkere muziek.

 

 

 

 

—————————————————————————————————————————————————————————–

“Staying Alive” – met Rinie van Breugel (elke werkdag: 14:00-16:00 uur)

Foto: Rinie van Breugel (DJAlive)

Vanaf 1 juni 2017 maakt Rinie van Breugel (aka DJ Alive) de middag in onze LOES dagprogrammering compleet.

Rinie is net als Henri een professionele DJ, een ‘oude’ rot in het vak. We zijn trots op de toevoeging van deze allround DJ die voor LOES een veelzijdige middagshow gaat verzorgen.

 

 

 

 

 

———————————————————————————————————————————————–

“Op Weg” – met Henri Kicken (elke werkdag: 16:00-18:00 uur)

Foto: Henri Kicken (DJ-Kicken)

Henri Kicken is natuurlijk vooral bekend als allround DJ-Kicken. Naast het draaien van de beste hits in discotheken, parties etc. maakt hij ook zijn eigen producties EN ….hij maakt ook diverse radioprogramma’s zoals bij LOES het pittige “Op Weg”. Elke werkdag geeft Henri gas op onze zender. Let er wel op dat jij op weg naar huis niet teveel gas geeft !

 

 

 

—————————————————————————————————————————————————————————

“Smakelijk Luisteren”- met Ruud Peters (ma-di-wo-do: 18:00-19:00 uur)

Foto: Smakelijk Luisteren (LOES)

Hoe gek kan het lopen ? Ruud weet er alles van. Jarenlang (2005-2013) was hij samensteller van diverse gespecialiseerde muziekprogramma’s bij LOES onder het motto “Geen muziek voor bij de afwas”. Nu is hij terug bij LOES en presenteert hij op werkdagen (behalve de vrijdag) het afsluitende uurtje van de dagprogrammering “Smakelijk luisteren”met ……. juist……MUZIEK VOOR BIJ DE AFWAS ! De omschakeling naar pop, oude & nieuwe hits en een praatje hier en daar is naar eigen zeggen wel even wennen voor hem maar tevens een leuke uitdaging.

Avontuurlijkere luisteraars die voor meer obscuurdere (album)muziek gaan kunnen nog steeds bij Ruud op LOESFM terecht, maar dan wel op de late zondagavond met zijn exclusieve muziekprogramma Spotlight On.

——————————————————————————————————————————————————————————

“Crossroads” – met Kees de Haan (maandagavond: 20.00-22.00 uur)

Foto: Kees de Haan (Crossroadsmusic)

Kees de Haan maakt wekelijks een 2 uur durend country radio programma. Al sinds het midden van de jaren zeventig is Kees actief in de country muziek. Hij begon met het schrijven van recensies voor Country Gazette, was redacteur bij het blad Nashville Tennessee en is nauw betrokken bij het wel en wee van de fusieomroep RTV Krimpenerwaard waarvan hij voorzitter is. Daarnaast houdt Kees zich bezig met boekingen en heeft o.a. met Ilse Delange gewerkt. Ook werkt hij veelvuldig samen met Canadese artiesten waaronder South Mountain, The Good Brothers, Sarah Smith enz. Kees maakt al 25 jaar een country programma en steekt zijn voorliefde voor deze muziek niet onder stoelen of banken. Hij draait country muziek uit alle windstreken en weet door zijn contacten ook onbekend talent in het zonnetje te zetten. Het programma Crossroads wordt inmiddels door circa 40 omroepen in Nederland en België uitgezonden.

Meer weten of een verzoekje aanvragen, neem dan contact op met Kees. Hij is ook op facebook te vinden onder zijn eigen naam.

info@crossroadsmusic.nl

http://www.crossroadsmusic.nl

————————————————————————————————————————————————————————

“LOES Variabel” – met Henk Palmen (dinsdagavond: 19.00-21.00 uur)

Foto: Henk Palmen (LOES)

De dinsdagavond bij LOES is niet weg te denken zonder “Variabel” met Henk Palmen. Henk draait al jaren zijn cd’s en singletjes bij LOES op dit tijdstip en zoals de naam al aangeeft, Henk serveert de luisteraar wekelijks een uitgebreide schotel aan muzikale lekkernijen.

 

 

 

——————————————————————————————————————————————————————————-

“Thom’s Thema” – met Thom Smeets (dinsdagavond: 21.00-23.00 uur)

Iedere week heeft Thom een thema waar de muziek op wordt aangepast. Laat je dus verassen door een gevarieerd programma en Thom zijn geweldige radiostem

 

 

 

Foto: Thom Smeets (LOES)

——————————————————————————————————————————————————

“Soul Café” – met Hans Timmermans (woensdagavond: 19.00-21.00 uur)

Soul Café (LoesFM)

Soul Café is een nieuw swingend programma van onze eigen Hans Timmermans op de woensdagavond tussen 19:00 en 21:00 uur met de allerbeste Funk, Disco en Importmuziek van vroeger. Een open flitsend programma in de sfeer wat vroeger de Soulshow was. Er komt heerlijke import muziek voorbij wat Hans vroeger draaide in o.a. de Galaxy, en zoals hij dit presenteerde in zijn toenmalig radioprogramma In The Mix. Soulcafé is toegankelijk voor iedereen. Het is een heerlijk programma met mogelijke studiogasten en gast sidekicks. Kortom zeker de moeite waard om te luisteren.

 

 

 

——————————————————————————————————————————————————

“Bauke’s SoulXperience”- met Bauke Verstraeten (woensdagavond: 21:00-23:00 uur)

 

Jouw beleving van een geweldige avond terug in de tijd. Was het nu 60, 70, 80, 90 ??

Let the DJ surprise you !

 

 

 

 

——————————————————————————————————————————————————-

“Limburg Rocks” – met Marc Schneiders (donderdagavond: 19.00-20.00 uur)

Foto: Logo Limburg Rocks – Marc Schneiders

Elke donderdagavond kun je LOESteren naar de betere pop- en rockmuziek van Limburgse bodem! Met de vaste items “Terug In de Tijd”, “De Limbo Rocker” en “Limbo’s in het Buitenland”.

 

 

 

————————————————————————————————————————————————————————–

“Knooppunt Het Vonderen” – met René de Serière (donderdagavond: 20.00-22.00 uur)

Foto: René de Serière (LOES)

Knooppunt Het Vonderen is een begrip geworden in radiominnend Limburg. Sinds 7 april 2011 brengt René Noord en Zuid Limburg bij elkaar, net zoals het verkeersknooppunt in onze gemeente. Gedragen door de vaste items ‘de Bak van Bakkes’ met Rob Bakkes en Bert Heeskens die de mop van de week vertellen, ’t Waer mit Baer Frits Krause’ die altijd goed weer heeft en de rubriek ‘Ingeblikt door’ die van artiest naar artiest gaat met daarin hun persoonlijke top 3, is het programma uitgegroeid tot spraakmakende radio. En dan hebben we het nog niet over de vele live optredens die in de loop van de jaren bij René in de LOES-studio hebben plaatsgevonden. De limburgse muzikanten weten inmiddels de weg naar de studio te vinden. Met zijn vlotte en directe babbel weet René ook menig hilarisch moment te creëren. Kortom een onmisbaar radioprogramma voor liefhebbers van limburgs getinte producties.

Meer info: https://nl-nl.facebook.com/knooppunt.hetvonderen/

—————————————————————————————————————————————————————————–

“De LOES40” – met Reinier Witbols Feugen (vrijdagavond: 18.00-21.00 uur)

De Loes 40 (LOES)

Elke vrijdag start Reinier je weekend met een overzicht van de 40 beste hits van het moment. Niet te missen dus !

 

 

 

—————————————————————————————————————————————————————————-

“Zaterdagochtend-sjow” – met Bart Thevissen (zaterdagochtend: 09.00-12.00 uur)

Foto: Bart Thevissen (LOES)

Start je weekend met de Zaterdagochtend-sjow. Bart presenteert je de ideale muziekmix om op je gemak te ontbijten, je boodschappenlijstje te maken, je auto te poetsen of om welke activiteit dan ook te starten.

 

 

 

 

———————————————————————————————————-

“Nationale zaterdagmiddag gebeurtenis” – met Will Schmitz (zaterdagmiddag: 14.00-17.00 uur)

We nemen je terug in de tijd, naar een historische top 40. Beleef het mee elke zaterdagmiddag.

————————————————————————————————————

“JukeBox” – met Jack Martens (zondagmorgen: 10.00-12.00 uur)

Foto: Jack Martens (LOES)

Jack gaat met je terug naar de jaren 60, naar golden oldies, naar nederlands- en duitstalige hits, indo rock en nog veel meer lekkere muziek voor de zondagochtend

 

 

 

 

 

——————————————————————————————————————————

“Lazy Rocker presents “Ballads&Blues” (zondagavond: 19.00-20.00 uur)

—————————————————————————————————————————————————————————

“The Lazy Rocker Radio Show” – met Marc Schneiders & Raymond Coonen (zondagavond: 20.00-22.00 uur)

Foto: Logo The Lazy Rocker – Marc Schneiders/Raymond Coonen

Elke zondag je broodnodige portie vitamine R(ock).
Marc Schneiders en Raymond Coonen selecteren speciaal voor jou iedere zondagavond twee uur lang de beste rock nummers uit de jaren 70 tot nu! Met meer dan 125 uitzendingen onder de riem is de Lazy Rocker Radio Show een begrip geworden op de Limburgse radio en eigenlijk niet meer weg te denken uit het radio landschap.
De show wordt regelmatig door akoestische live optredens in de studio en interviews met en van regionale, nationale en internationale artiesten naar een hoger niveau getild! Nog hoger hoor ik je nu denken! Jaaaa hoor!!!

De “standaard” shows zijn door de volgende vaste items ingekleurd:
– The Soundtrack Track (meestal van die foute 80’s/90’s soundtracks)
– The Coonen Rocker (over-geproduceerde plaat met een hoog “a-mee-zing” gehalte,oftewel de Guilty-Pleasure van de rock… )
– Album Van De Maand
– De SOA… (nee, niet schrikken… SOA staat ook voor ‘Support Our Locals’, hier worden Limburgse bands in the spotlight gezet…)
– Michel’s Prog Plaatje (Michel Scheijen selecteert elke zondag een gaaf liedje uit 40 jaar progrock!

En als dat nog niet genoeg is, wordt de show opgeleukt met flauwe woordgrappen, pijnlijke stiltes, geklooi aan de schuiven en poging tot maken van informatieve radio !
LOESteren dus… naar de Bert en Ernie van LOES FM!

Voor meer info: http://lazyrocker.com/

Of nog beter… word lid van onze FB-groep

————————————————————————————————————————————————————————

“Spotlight On” – met Ruud Peters (zondagavond: 22.00-00.00 uur)

Foto: Logo Spotlight On – Ruud Peters

HET programma voor de muziekliefhebber die zijn horizon wil verbreden. Onder het motto “altijd weer een verrassing maar steeds met een onmiskenbare honger naar het muzikale avontuur en experiment” brengt ‘curator’ Ruud een exclusieve luister-trip in 2 delen.

In het 1e uur (getiteld ‘Nieuw Plaatwerk’) kun je elke week luisteren naar een eigenzinnige en unieke mix van recente albumreleases. Geen opgewarmde ouwe hap dus maar vers en nieuw spul ! Vast onderdeel is ook “Het Album Van De Week”. Je wordt dan getrakteerd op 3-4 nummers van een splinternieuw album.

In het 2e uur (getiteld ‘De Onderstroom’) kan de luisteraar weer op avontuur om de diepste stromingen, de hoogste toppen en de verste klankschappen in het muzikale universum te ontdekken: Ambient, Drones, Soundscapes, Jazz, Electronicmusic, Modern Classical, Experimental or whatever. Regelmatig komen in dit 2e uur ook ‘Specials’ langs, het gehele uur staat dan in het teken van een specifieke muziekstroming of obscuur platenlabel. NIEUW: Vanaf augustus 2017 zal “De Onderstroom” vooral meer aandacht besteden aan Jazz-gerelaterde muziek (“JAZZ-VIBES”) en Electronische muziek (“ELECTRO-SPHERE”)

Je bent gewaarschuwd 😉

Maak je muziek die mogelijk in het programma thuis kan horen en wil je jezelf promoten ? Heb je zelf ‘non-mainstream’ luistermateriaal wat je graag eens op de radio zou willen horen ? Schroom niet en neem contact met mij op via radio@loesfm tav Ruud-Spotlight On.

Meer info omtrent de uitzendingen, inclusief luisterarchief op :  http://spotlight-on-musicblog.tumblr.com/Radioshow

of kijk eens op de facebook pagina https://www.facebook.com/SpotlightOnMusic/