Lokale Omroep Echt - Susteren

Lintje voor Wil Smeets uit Roosteren

Donderdagavond heeft locoburgemeester Peter Pustjens een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Wil Smeets. Hij zet zich al vele jaren vrijwillig in voor ouderen.

De uitreiking vond plaats tijdens de Algemene Ledenavond van de Katholieke Bond van Ouderen in het gemeenschapshuis in Roosteren. Wil Smeets wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Sinds 1998 is Wil Smeets voorzitter van de ouderenvereniging in Roosteren. Onder zijn leiding maakte de vereniging (de Katholieke Bond voor Ouderen ‘Vrij en Blij’) in 2008 de overstap naar de Stichting Katholieke Bond van Ouderen Limburg, afdeling Roosteren.

Vanuit deze functie is hij tevens als afgevaardigde actief in de Koepel van Seniorenverenigingen Echt-Susteren, en in de regionale en provinciale Katholieke Bond van Ouderen (2008-heden). Naast zijn bestuurswerkzaamheden verricht hij ook de nodige hand- en spandiensten. Zo is hij kien- en loterijmeester, lector en collectant bij de Eucharistievieringen van de vereniging, en mede organisator en ceremoniemeester van de jaarlijkse carnavalsavond.

In het verleden was de Wil Smeets de grote kartrekker van de jaarlijkse Jacobusmarkt in Roosteren, waarvan hij nog steeds mede organisator is. Verder maakt de Smeets zich in Roosteren verdienstelijk voor parochie St. Jacobus De Meerdere (1996-heden) en carnavalsvereniging De Borchgrave (1983-heden).

Foto: Frans Kessels
Foto: Frans Kessels
Foto: Frans Kessels
Foto: Frans Kessels
Foto: Frans Kessels