Lokale Omroep Echt - Susteren

Grensrechter dizzy, EVV verliest van OFC

EVV heeft het zondagmiddag flink laten afweten tegen OFC. De gasten waren de betere ploeg en wonnen verdiend met 1-3.

In de voorbeschouwing werd nog gewag gemaakt van revanche nemen voor de blamerende voorstelling in de uitwedstrijd. Helaas was het zondagmiddag op sportpark In de Bandert niet veel beter. EVV was vanaf de eerste minuut niet bij de les. Er waaide een strakke zuidwesterwind. EVV had die wind in de eerste helft in de rug, maar veel spelers hadden veel moeite om de bal de juiste richting te geven.

De wedstrijd was amper 11 minuten bezig toen beide teams door scheidsrechter Jan Tempelaar weer naar binnen werden gedirigeerd. Assistent-scheidsrechter Van Westing kreeg van dichtbij een bal keihard in zijn gezicht en was even groggy. Na een kwartier oponthoud kon het duel worden hervat. En dat deed OFC veel beter dan EVV.

Foto: Orange Pictures/Bart Tummers Fotografie

Binnen 3 minuten scoorde de ploeg uit Oostzaan 2 keer. Eerst was het Mike Brantjes die de 0-1 aantekende en amper 2 minuten later stond spits Rahim Adbul op de juiste plaats om een lage voorzet van Hassan Aanzi te verzilveren: 0-2. Die Hassen Aanzi was trouwens de absolute uitblinker bij de gasten. De EVV-achterhoede kreeg geen enkele grip op de technisch zeer vaardige linksbuiten. In het laatste kwartier van de eerste helft kwam EVV iets beter in de wedstrijd.

Een poeier van Jeremy Lemmens spatte uiteen op de lat. De tweede helft was nauwelijks 2 minuten oud toen Michel Vercruysse in de fout ging bij een uittrap. Gelukkig voor EVV belandde de inzet van Rahim Abdul op het lichaam van de op de doellijn staande Rick Geenen. In de 68e minuut kreeg Hassan Aanzi het weer eens op zijn heupen. Hij soleerde door de hele EVV-achterhoede, maar zag zijn schot tegen de paal belanden. Een kwartier voor tijd had Paul Schröders de kans om EVV weer in de wedstrijd te brengen.

Helaas raakte hij de bal verkeerd. Nadat invaller Mohamed Cherif strandde op Michel Vercruysse, was het 6 minuten voor tijd Manny Peters die EVV met een kopbal op 1-2 bracht. In de blessuretijd schreeuwde heel EVV om een strafschop toen Rick Polman in de zestien werd neergelegd. Scheidsrechter Tempelaar zag het echter anders en liet doorspelen. Het was tenslotte Rachid el Yaghmouri die met een fraaie lob de eindstand bepaalde op 1-3.