Lokale Omroep Echt - Susteren

EVV-iconen Leo Beckers en Joep op den Kamp nemen afscheid

Zondag 14 mei zat Leo Beckers voor de 153e en laatste keer op de bank bij EVV. In Haaksbergen sloot hij een succesvolle periode af.

Foto: Bart Tummers Fotografie

Rond Kerstmis 2011 had de Technische Commissie (TC) van EVV een eerste gesprek met Leo Beckers. Men was op zoek naar een opvolger voor Jan Lauers.

Bij Jos Schreinemachers thuis was het eerste gesprek met Leo die in Echt bekend was van zijn tijd als trainer bij onder andere Geleen Zuid, Sportclub Susteren, RIOS’31 en Vinkenslag. Leo was net terug uit Turkije, waar hij assistent-trainer was geweest bij Kasimpaya.

De eerste indruk was goed. Een gedreven trainer met veel kennis van het Limburgse amateurvoetbal. Kortom de TC had een goed gevoel. Na een vervolggesprek kwam de TC met de boodschap richting bestuur: ‘Leo is in onze ogen een prima kandidaat’.

En zo werd Leo met ingang van het seizoen 2012-2013 de nieuwe hoofdtrainer van EVV. En nu zijn we alweer 5 jaar verder. Vijf seizoenen waarin Leo precies liet zien wat de TC bij zijn benoeming voor ogen had: een kundige trainer, zeer bevlogen en zeer fanatiek. Langs de lijn was Leo altijd zeer meelevend, zonder ooit over de streep te gaan.

Hij bouwde een goede band op met zijn staf, de spelers en niet te vergeten de supporters. Samen met eerst Ger Schreurs en later Kevin van Dessel, Ingmar Bergmans, Sjaak van Birgelen, Michel Beulen, Lei Tripels en later Peter Tummers vormde hij een prima staf. Zijn eerste competitieduel was op 18 augustus 2012 in Hoorn tegen Hollandia. Afgelopen zondag was zijn laatste duel in Haaksbergen tegen HSC’21.

In de 91-jarige geschiedenis van EVV was Leo de 33e hoofdtrainer van de club. Slechts één trainer was langer dan 5 jaar aaneengesloten trainer van EVV. Maar dat was direct na de oorlog (Dhr. Hoovens). Leo zat 153 duels op de bank bij EVV: 63 keer winst, 37 keer gelijk en 52 nederlagen. Na afloop van het duel tegen De Dijk, nam EVV afscheid van de markante trainer. Komend seizoen gaat hij aan de slag bij FC Geleen Zuid. Dicht bij huis en op zondag heel wat uurtjes minder onderweg.

Ook voor aanvoerder Joep op den Kamp was het in Haaksbergen zijn laatste wedstrijd. De centrale verdediger speelde 197 wedstrijden in het shirt van EVV. In 8 jaar tijd groeide hij uit tot een icoon van de club.