Lokale Omroep Echt - Susteren

Daders mishandeling scholier Connect College weer vrij

Het slachtoffer en de daders van de mishandeling bij het Connect College in Echt kenden elkaar niet. Inmiddels zijn de daders weer vrijgelaten.

Foto: Politie Echt

Het slachtoffer, een 17-jarige scholier uit Born werd dinsdag op straat mishandeld bij het Connect College in Echt. De daders blijken 2 mannen van 18 jaar, één van 19 en één van 23 jaar te zijn. Ze komen allemaal uit Echt. Dat laat een woordvoerder van de politie weten aan LOES ACTUEEL.

Vooralsnog lijkt het om zinloos geweld te gaan. “Er is geen link tussen het slachtoffer en de daders”, zegt de woordvoerder. “Ze kregen om onbekende reden een woordenwisseling, maar gaven aan elkaar niet te kennen.”

Het slachtoffer stond voor de school met een paar vrienden toen een auto langs kwam rijden. Er ontstond een woordenwisseling tussen de 17-jarige scholier bij de school en de 2 personen in de auto. Vervolgens reed de auto weer weg. Even later kwam diezelfde auto terug met nog eens 2 personen in een andere auto. De jongen werd vervolgens door deze 4 daders uit Echt mishandeld.

De daders konden even later worden aangehouden voor het plegen van openlijke geweldpleging. Zij zijn volgens de woordvoerder inmiddels verhoord en weer vrijgelaten. “Er is een proces-verbaal opgemaakt”, besluit de woordvoerder.


LEES OOK:

Scholier ernstig mishandeld bij Connect College in Echt