Lokale Omroep Echt - Susteren

Blokker bevestigt: Marskramer Susteren gaat dicht

De Marskramer in Susteren gaat dicht. Dat bevestigt een woordvoerster van de Blokker Holding aan de redactie van LOES ACTUEEL.

Foto: Google Streetview

Dinsdag werd bekend dat de Marskramer volledig doorgaat als franchiseformule. De 42 franchisewinkels blijven open, maar de 100 eigen Marskramers van de Blokker Holding worden gesloten.

Een woordvoerster van de Blokker Holding bevestigt dat de Marskramer-vestiging in Susteren ‘een eigen winkel’ is, en dus geen franchisewinkel.

“Voor alle eigen Marskramer-winkels geldt dat deze uiterlijk per 1 februari 2018 worden gesloten. Marskramer gaat door als franchiseformule en groothandelsorganisatie.” De Marskramer in Susteren gaat dus zo goed als zeker dicht. Onze redactie heeft ook de desbetreffende winkel om een reactie gevraagd, maar daar wil niemand reageren op het nieuws.

De medewerkers van de te sluiten eigen winkels worden uiterlijk per 1 februari 2018 boventallig verklaard. “Vanzelfsprekend zullen wij ons inspannen om de medewerkers indien mogelijk te herplaatsen”, gaat de woordvoerster verder. “Blokker Holding heeft een sociaal plan met de vakorganisaties afgesproken. Hiermee is ook een vangnet gecreëerd voor collega’s die hun baan verliezen.” Het is onduidelijk hoeveel mensen hun baan verliezen bij de Marskramer in Susteren.


LEES OOK:

Marskramer Susteren mogelijk dicht, onzekerheid over Xenos en Intertoys Echt