Lokale Omroep Echt - Susteren

Bisdom inventariseert waardevolle kunstvoorwerpen in kerken Echt-Susteren

De komende 3 jaar gaat het Bisdom Roermond alle waardevolle kunstvoorwerpen in de Limburgse kerken inventariseren.

Foto: René Puri

Dat meldt het Bisdom Roermond in haar nieuwe online magazine, Clavis. De voorwerpen worden gefotografeerd, beschreven en gedocumenteerd. De gegevens worden in een centrale database opgeslagen. De inventarisatie vindt ook plaats in protestantse kerken.

Het bisdom heeft in Sander van Daal en Lennard Willems 2 projectmedewerkers aangenomen, die samen met een team van vrijwilligers alle kerken in Limburg gaan bezoeken.

Op 13 juni gaat het project officieel van start. Alle kerkbesturen krijgen binnenkort uitvoerig bericht over de inventarisatie. In het voorjaar van 2020 moeten alle kerken bezocht zijn.

Aan het project doen naast het Bisdom Roermond ook het het Huis voor de Kunsten, de Monumentenwacht Limburg, diverse Limburgse musea en het religieus museum Catharijneconvent in Utrecht mee. Het wordt voor een groot deel gefinancierd door de Provincie Limburg en het Mondriaanfonds. Ook de kerkgenootschappen leveren een bijdrage.

Het bisdom is nog op zoek naar vrijwilligers. Meer informatie over dit project en een profielschets waar een vrijwilliger aan moet voldoen, is te vinden in het nieuwe online magazine van het Bisdom Roermond: Clavis.